Pivo se v Břeclavi vaří již více než 500 let
Jak vaříme pivo
NAŠE TECHNOLOGIE
Současná břeclavská piva jsou produkována staročeskou metodou, tzn. dekokcí na dva rmuty, a to za použití výhradně českých surovin.
Kvalitní ingredience
Místní voda z Kančí obory, slad plzeňského typu a české odrůdy chmele Sládek a Žatecký poloraný červeňák jsou základem pro tradiční český ležák.
FERMENTACE
Oproti modernímu trendu používání CK tanků kvasí pivo ze Zámeckého pivovaru výhradně v otevřených kádích ve spilce po dobu 10 dní.
ZRÁNÍ
Způsob a delší doba kvašení se pak zhodnocuje v ležáckém sklepě, kde pivo dozrává 6 – 12 týdnů.
KVALITA CHUTI
Našemu pivu tak zůstává plné sladové tělo a kořeněná hořkost charakteristická pro tradiční český ležák.
Ochutnejte
NAŠE PIVA
Jsme přesvědčeni o tom, že výroba piva
v Břeclavi musí navazovat na svůj dávný
věhlas. Od roku 2012 oživujeme tradici
vaření piva.
V našem pivním portfoliu
naleznete vedle stálých piv také pivní
speciály, nefiltrovaná
a nepasterizovaná piva.
Tož na
zdraví.